„Strast nas privlači kao magnet. Privlače nas osobe koje zrače strašću, koje žive strasno, koje sa strašću dišu. U vašoj strasti krije se vaša istinska snaga. Što više i bolje izrazite svoju strast za životom, bićete neodoljivi za druge ljude. Imate moć da stvorite ispunjen život. Imate moć da stvorite život posvećen velikoj svrsi. Ta moć počiva u Vašoj strasti!“

Rukovodeći se činjenicom da je strast (bilo duhovna, telesna, emocionalna) osnovna pokretačka snaga naših života, odlučili smo da ustanovimo nagradu «GORKI LIST PLAMEN STRASTI», koja bi se svake godine u decembru mesecu, dodeljivala ličnostima iz javnog života koje nas svojim pristupom životu, poslu, ljubavi, uvek iznova inspirišu.

Kafka je rekao da „ljudi koje najviše razdiru strasti, najviše mogu i da uživaju u životnim zadovoljstvima“. Zato i ne čudi što strast povezujemo sa uspešnim ljudima i njihovim životima, bez obzira kakva su naša merila uspeha.

Zašto STRAST?
jer je ona kreativna, ona se kreće, njoj treba, ona želi, ona žudi, ona nije zavšena, nezasita je, teži savršenstvu, uvek iznosa samu sebe redefiniše…….

Zašto Gorki list?
jer je i Gorki list priča o velikoj strasti i entuzijazmu koji su glavna pokretačka snaga nama stvaraocima…….

Da bi dobitnici nagrade „Gorki list plamen strasti“ opravdali slogan brenda JEDINI PRAVI, imperativ je bio da članovi žirija budu predstavnici medija koji su sa ukupnom srpskom javnošću svakodnovno u kontaktu i zajedno, sa ostalim kolegama iz svoje branše, najobjektivnije istu mogu da , sa STRAŠĆU predlože, procene i ocene.

 

SPISAK LAUREATA:
SRBIJA | CRNA GORA | BOSNA I HERCEGOVINA | SLOVENIJA | HRVATSKA